Det var så fint att se och höra Gitta-Maria Sjöberg sjunga tillsammans med sin son Markus Borg.

Efter föreställningen ville många prata med folkkäre Hans Josefsson.

Fin sommarkväll i Fors kyrka

Nordisk sång i sommarkväll. Det var titeln på Nordic Song Festivals konsert i Fors kyrka i Sjuntorp.

Bland de medverkande fanns Gitta-Maria Sjöbergs och Matti Borgs son Markus Borg, som är utbildad dansare och musikalartist.

Gitta-Maria är ju född och uppvuxen i Sjuntorp och berättade lite rörd att det nu var första gången som sonen Markus sjöng i sin mammas hemkyrka.

Markus sjöng sedan två fina sånger – ”Sang i Båden” och ”Septemberdagens Pige”, dikter av Holger Drachmann, tonsatta av Matti Borg, som ackompanjerade på pianot.

Han fortsatte i duett med sin mamma med sången ”Aften” ur ”Lykkedag” av den danska författarinnan och poeten Juliane Preisler, tonsatt av Matti Borg.

Markus sjöng också mycket fint ”Part of a Painting” ur musikalen Edges av Benj Pasek och Justin Paul, nu med Anders Ottosson vid pianot.

Markus fick långa och varma applåder.

Programmet fortsatte med ett pianosolo av Anders Ottosson från Göteborgsoperan – ”Ton Eriks visa” av Nils Lindberg, som förde tankarna till Jan Johanssons Jazz på svenska.

Bland de medverkande fanns också den norske tenoren Kåre Björköy, som sjöng sånger av Edvard Grieg och Ture Rangström.

Den folkkäre bassångaren Hans Josefsson, som hade en lång solistkarriär på Stora Teatern i Göteborg, sjöng Evert Taubes fina ”Så länge skutan kan gå” och Nils Ferlins och Lillebror Söderlunds ”Får jag lämna några blommor”.

Han fortsatte med Taube i ”Fritjof i Arkadien” och i duett med Gitta-Maria Sjöberg i ”Ellinor dansar” och ”Rosa på bal”. Gitta-Maria sjöng också själv ”Flickan i Havanna”.

Text och foton: Lisbeth Bengtsson